Nordnetbloggen

#pengepodden – Q&A med Torbjørn Kjus i Aker & Helge Baastad i Gjensidige

I denne sommerpodden med Roger tar vi et tilbakeblikk på to av de tidligere Q&A-sendingene han har hatt med Aker og Gjensidige. Dette var to veldig bra gjennomganger, hvor du har muligheten til å lære mer om to spennende selskaper.

Aker BP & omstillingsprosessen i oljeservice

(fra 01:34) I første del av sendingen spiller vi av Q&A-delen Roger hadde med sjeføkonom og IR-ansvarlig i Aker, Torbjørn Kjus. Du får blant annet høre mer om omstillingsprosessene som foregår innen oljeservice, samt mer om et av Aker sine viktigste porteføljeselskaper, Aker BP. Det blir også snakk om den kommende børsnoteringen av Aker BioMarine. Avslutningsvis gir også Torbjørn en oljeoppdatering. Torbjørn var forøvrig ansvarlig for oljeanalyse i DNB i over 11 år.

200 år med Gjensidige & utviklingen i forsikringsbransjen

(fra 33:57) I del to får du høre Q&A-delen Roger hadde med CEO i Gjensidige Forsikring, Helge Baastad Leiro. Gjensidige og deres over 200 år lange historie i bransjen er et kvalitetstegn og noe som drøftes ved i sendingen. Selskapet kan vise til god drift, med økende marginer, men har slitt med manglende topplinjevekst de siste årene. Du får også høre mer om konkurransesituasjonen i bransjen, og hvilken posisjon Gjensidige ser for seg å ha 20-30 år frem i tid.

I tillegg til at du finner begge disse delene på vår Youtube-kanal finner du også selskapspresentasjonene av selskapene der:

Selskapspresentasjon av Aker

Selskapspresentasjon av Gjensidige

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert