Nordnetbloggen

Penger på gaten?

 

Vi valgte I forrige uke å sikre gevinst i Norwegian og Sparebanken Øst. I Norwegian er momentumet stigende og positiviteten høy, vi valgte kort og godt å sikre gevinsten vår her for å ikke havne bakpå. Hele sparebanksektoren har steget kraftig siden desember. Sektoren har mer å gå på, men av samme grunn som i NAS valgte vi å selge. I våre modeller prises Norwegian til en fair value, mens SPOG handles fortsatt til en rabatt på ca 30%.

Vi har tatt inn Solstad Offshore og Sølvtrans Holding i vår portefølje. SOFF handles til en altfor sterk rabatt i forhold til underliggende verdier. For inneværende år handles aksjen til pris/bok 0,7 og etter våre estimater for 2014 handles den for 0,6. P/E er på 4-tallet både for inneværende år og neste år i vår modell. Spotmarkedet for AHTS og PSV har skrapt bunnen over lengre tid, de siste ukene har vi sett at ratene tikker oppover – spesielt for store AHTS`er. Subseamarkedet (CSV) er sterkt og vi er overbevist om at SOFF er et meget bra verdicase i denne sammenheng. Vi liker meget godt SOFF`s høye eksponering mot CSV-og AHTS-markedet, og ikke minst fordelingen av spot og kontraktsdekning. Investorer vil etter hvert flytte interessen fra store likvide selskaper til mindre selskaper med større oppside, da er SOFF et av børsens billigste selskaper.

Sølvtrans Holding er verdens største brønnbåtrederi og er teknologileder innenfor lukket transport av laks som minimerer risikoen for sykdommer under transport. STRANS bygger stein på stein og er et typisk ”Buffet-case”. Fra en investors perspektiv er det som å se gresset gro, men man får rikelig betalt for tålmodigheten i lengden. Selskapet har bestilt to nye skip, hvor første levering er i Q3 inneværende år. Første levering skal på kontrakt med Marine Harvest fra og med leveringsdato. EBIDTA og lastekapasitet (kubikkmeter) går ”hånd-i-hånd” i dette markedet, derfor ser vi det som meget positivt at STRANS har to nybygg under konstruksjon. Sølvtrans har lav motpartsrisiko og fin geografisk diversifisering med kunder som MHG, LSG, SSF og SSC. Nye reguleringer mtp sykdommer og biosikkerhet vil favorisere Sølvtrans, samt øke etterspørselen etter brønnbåter generelt. Vår modell av selskapet tilsier P/B-verdier for 2013 på 0,82 og 0,69 for 2014. P/E har vi estimert til 5,9 for 2013 og 4,2 for 2014.

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

4
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Vad tror du e4r det be4sta ff6r mig,jag har ett AB som har kassa att se4tta pe5 bf6rsen(te4nkte bf6rja pyttsa in vid 750 pe5 omx ca) skall jag anve4nda mig av irvnsteearkontot?Eller e4r det bara ff6r privatpersoner? Har ca 2,5milj som skall in succesivt.Mvh Ulf
Gjest
Gjest
Tyve4rr tror jag att det e4r ganska vaginlt bland nybf6rjare att vara lite DNF-skraja. Pinsamt, te4nker de. Men som sagt, finns ingen anledning att ta det se5
Gjest
Gjest
I don’t even know what to say, this made things so much eairse!
Gjest
Gjest
Time to face the music armed with this great innormatiof.
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert