Nordnetbloggen

Praktisk bruk av investeringsstrategi

Hvordan bruke et markedssyn og en investeringsstrategi i praksis

Folk som investere aktivt i verdipapirer bør en ha en mening om tilstanden i markedene de investerer i. Investorer bør også ha en bevisst strategi for hvordan bygge opp en portefølje som passer til egen tidshorisont, risikotoleranse og grad av engasjement.

Sist men ikke minst bør en slik portefølje jevnlig evalueres og justeres. Vi er snart ved halvgått løp i 2015, og jeg skrev et blogginnlegg forrige uke med en kort oppsummering av utviklingen på børsene. I det innegget lovet jeg å vise hvordan jeg selv kombinerte mitt markedssyn (som kan følges i videobloggen Markedspuls) med min investeringsstrategi til en passende portefølje.

Som de sier i USA: “You talk the talk, but do you walk the walk?” Vel, her er resultatet:

 

One size does not fit all

Som jeg sier i videoen er dette måten jeg selv akkurat nå justerer mine egne investeringer. Det er et eksempel på en tenkemåte, og ikke en investeringsanbefaling. Akkurat som i kles- og skobransjen er det ikke slik at en størrelse passer for alle. Enhver må finne en investeringsstrategi som passer seg selv. Dette var forøvrig et tema i episode 3 av Pengepodden der Peter Warren ble intervjuet. Alle anbefales å lytte til denne.

 

Gjøre din egen fondsanalyse? Her er regnearket jeg brukte: Fondssammenligning KOS ptf juni 2015.

 

Toppbildet er fra steinringen på Bilden i Hadelands gamle kulturlandskap. Et norsk mini-Stonehenge (og fra omtrent samme tidsperiode). Jeg har tatt det selv.
_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert