Nordnetbloggen

PROTCT Q2 update

PROTCT leverte Q2 tall forrige uke, og markedet reagerte med å sende aksjekursen opp 3,32%.

Jeg deltok på Q2 presentasjonen, og her er mine synspunkt:

 • Ledelsen gjorde et veldig solid inntrykk. Administrerende fremstår som en person med mye karisma, tydelighet og selvtillit. De snakket f.eks. om en deal de har gjort med København Kommune: Skulle det skje noe her så vil skadene bli opptil 2 mrd, og følgelig er det et konsortium som tar dealen sammen. Her var PROTCT i front, de tok lead, de gjør utregninger osv, og tar den største kaken. Som CEO sier: Dette gjør vi, og får aksept for det pga. vi er best, og de andre vet det – basta bom.
 • En av hovedkonkurrentene er KLP. KLP har høyere kostnader enn PROTCT, og driver sånn sett dårlig, og iflg. CEO har de  en combined ratio på godt over 100%.Ellers er jo dette en liten del av KLP. På bakgrunn av dette priser de ikke rasjonelt, og er følgelig ikke en optimal konkurrent i PROTCT sine øyne. KLP driver jo denne biten med tap på driften, men det drukner i det store bildet for deres del.
 • PROTCT har lavest kostnader, og vinner derfor alle anbud i sine segmenter gitt at de andre aktørene priser rasjonelt. Tidligere trodde alle at PROTCT var fulle sjømenn, men nå ser man faktisk at PROTCT klarer å drive mye bedre enn alle andre. Igjen : Alt man kan regne bra på kan PROTCT tilby vesentlig bedre vilkår enn andre aktører, og det er derfor de vokser som de gjør.
 • Svergie og Danmark går bra, men enda alt for tidlig å konkludere med om det er vellykket eller ikke. Dette kvartalet er et steg på veien, og foreløpig ser ting bra. Han kan også nevne at Q3 er veldig bra for nevnte land. Her har de god visibilitet.
 • Når det gjelder Sverige og Danmark snakker man om at i Q1 2016 så kan vi snakke om dette har vært lønnsomt eller ikke. De har troen, og i 2016 tror de markedet har flyttet fokus fra risk i Danmark + Sverige, til diversifisering.
 • PROTCT har ifølge  dem selv en unik kultur. De har f.eks. kjøpt en Rolls Royce som skal symbolisere hva de jobber med nå : 2 R’er (husker ikke navnet). Hver mnd. blir en ansatt valgt ut til å bli kjørt i Rolls Roycen. Det er ingen hvem som helst som er sjåfør, det er da nemlig CEO, CFO evt. andre i ledergruppen. Dette gjør man for å hylle de som gjør det bra, samt at Rolls ROycen symboliserer de nevnte R’ene. Selgeren av bilen har en tilbakekjøpsklausul på å kjøpe tilbake bilen 60 dyrere, så de betaler egentlig bare en leasing fee årlig. Det kom for øvrig spm. Fra salen om hvor den var forsikret, og svaret var IF – litt morsomt i grunn. IF er tydeligvis ekstremt dyktige på å forsikre veteran biler, type 1500 kr/årlig.
 • Veldig konkurranse kultur slik jeg forstår. Et spørsmålstegn er jo hvorvidt de klarer å ta med seg denne kulturen til hhv. Sverige og Danmark. De nevner her at de kan ikke kan ansette nyutdannede osv., men de ansetter folk som kan forsikring. Problemstillingen her er at de har en kultur som er helt annerledes enn PROTCT sin. PROTCT må m.a.o. bruke tid på å omvende de til å passe inn.
 • Mange snakker om at eierforsikringer er en homogen bransje  og at konkurransefortrinnet ikke finnes.. Andre aktører har prøvd, men klarer ikke å konkurrere. PROTCT har et bra team som håndterer de ulike sakene, og følgelig har de en imponerende statistikk på Win- Draw- losses : 59% – 22% – 19%.
 • De har vektet seg litt ned i aksjer, foreløpig har det gjort at avkastningen kunne blitt 0,2% poeng bedre. En aksjonær som visstnok hadde regnet på dette.
 • De vurderte sterkt om de skulle guide en lavere CR ratio enn 88% da de egentlig ser for seg at denne havner på 86%. De 2 prosentpoengene handler om konservatisme.
 • CEO skal være forsiktig å med å snakke om aksjen, så derfor ble det prat om hans barn sine aksjer. 100 000 kroner ble gitt i gave, og disse aksjene er nå verdt 2 MNOK. Som CEO selv sa : Jeg råder i hvert fall mine barn til å ikke selge de aksjene de allerede har.

Ellers var det en positiv artikkel om PROTCT i lørdagens finansavis hvor overskriften var:

«NEKTER Å SELGE»

Investor Aasulv Tveitereid ber om å bli lagt inn på galehus dersom han selger Protector-aksjene sine».

I artikkelen er det for øvrig en analytiker fra handelsbanken som er ute og snakker om et kursmål på 100 NOK. PAS er mer konservative og har et kursmål på 40 NOK. PAS opererer dog med et veldig høyt avkastningskrav, og konservativ vekst. Regner imidlertid med at PAS sitt kursmål blir oppjustert i takt med at kursen stiger (håper vi).

For ordens skyld : Undertegnede eier aksjen.

 

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

5
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Takk for sumariet. De har jo ingen web cast meg bekjent hvertfall så greit å få vite litt. 100 000 til 2 mill, litt av en avkastning. Var det noen som spurte om ikke de skulle ansette en skikkelig Warren Buffet til å ta hånd om Flow`ten. Eller hva de fornøyd med 6 til 10 prosent?
Gjest
Gjest
Hyggelig at du likte infoen Petter P. Ser markedet også var happy med artikkelen i FA (regner med den dro kursen opp på mandag).
Gjest
Gjest
Stemningen var svært god, og det var få kritiske spørsmål.
Gjest
Gjest
Virket stemningen rasjonell, eller ble det litt vel mye halleluja?
Gjest
Gjest
Takk for informasjonen – interessant! Skulle ikke forundre meg om EPS for året ender over 5 kr tatt i betraktning at guidingen fra selskapet har for vane å bli videre oppjustert.
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert