Nordnetbloggen

Provoserende optimisme?

Markedsoppdatering uke 23 fra Nordnet’s Investeringsøkonom

Sterkt aksjemarked med nye topper på S&P 500, Oslo Børs og i Europa. Allikevel er mange pessimister. Er det noe grunn til det? Når skal man selge?

Min optimistiske holdning til dagens marked har ført til både mediaoppslag og kritikk de siste dager. Det er bra. Provoserende optimisme har hatt en hensikt, og temaet blir behandlet fyldig ukens videoblog. For å sitere den historisk kjente traderen Jesse Livermore (1877-1940) «There is a time to go long, a time to go short, and a time to go fishing». Mer om dette

    • Provoserende optimisme – Hvorfor?
    • Hvordan knytte sammen markedssyn og signaler fra markedet i faktiske handlinger?
    • Er jeg en aksjehausser? Egen portefølje vises frem.

Aksjer/ETF’er som omtales i dagens video: OBX, SPYDAX, MOAT.

For å se videoen i større format, benytt denne linken til vår kanal på Youtube.

 

Noen forklaringer

Markedsoppdateringene holdes av Karl Oscar Strøm, Investeringsøkonom Nordnet. Det vil bli vist skjermbilde fra min PC, og jeg benytter Infront som informasjonsverktøy. Dette er vårt mest avanserte verktøy for markedsinformasjon og inneholder nyheter, aksjekurser, charts/diagrammer, chat, internasjonale indikatorer samt en masse forholdstall og estimater. Programmet er det mest brukte verktøy for profesjonelle tradere og meglere i Norge.

Kursdiagrammer kalles charts, og den historiske kursutviklingen kan vises på mange måter. Vanligst er linjediagram der historiske kurser vises som en linje. Jeg foretrekker Candlesticks som gir mer informasjon. Der vises hver dags kursutvikling som et stearinlys (candle) med et bredt parti som er enten grønt eller rødt, samt med en hvit strek i midten. Slik:

OBX 04.06.2014
Et standard chart fra Infront. Tidligere kjent under navnet The Online Trader

Hvert “stearinlys” angir en dags kursbevegelse. Den tynne streken i midten indikerer høyeste og laveste kurs i løpet av dagen, mens den tykke delen indikerer åpning og stengning. Er den tykke delen grønn har kursen åpnet lavt og stengt høyt. Er den rød er det motsatt. Det er derfor lett å se hvilken tendens som er i markedet. Les mer om candlesticks her. Øvrige linjer: Jeg viser 4 glidende gjennomsnitt. Lys grå er 10 dagers, mørkere blå er 20 dagers, grønn er 50 dagers og blå er 200 dagers glidende snitt.

Nederst i kursdiagrammet vises daglig omsetningsvolum som en grå stolpe. I ruten i midten vises en såkalt momentumindikator, og jeg bruker her modellen som kalles MACD (moving average convergens divergence). Tolkningen av denne kan du lese om her. Spørsmål og forslag til temaer på de ukentlige markedskommentarene mottas gjerne. Benytt kommentarfeltet under artikkelen, eller send meg meg melding på Twitter.

 

Obs: I dagens sending vises min reelle investeringsportefølje på dagens dato, samt et chart på ETF’en MOAT som et eksempel. Dette er ikke en investeringsanbefaling.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter: @KarlNordnet

Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

1
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Du viste i siste video en graf over P/B for S&P 500. Finnes det noe tilsvarende tilgjengelig for Oslo børs, gjerne OBX? (Jeg har ikke InFront dessverre.) Har prøvd å google litt rundt, men uten hell så langt…
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert