Nordnetbloggen

Kl 16.06: Rebound og ventetid!

Det fleste europeiske indeksene har hentet seg inn, og det er kun UK som trygt i minus. Bakgrunnen for at England underperformer er uttalelser fra sentralbanksjefen om ingen rentehevelser før 2016.

Oslo Børs har også karret seg over nullstreken, etter et fall på -1.1% fra start. De som kjøpte åpningsmatchen vil være i pengene nå. Problemet er at det er tynt med nyheter fordi USA og EU har fellesferie disse første ukene i August, og derfor tviler jeg på en sterk oppside akkurat nå.

Jeg tror man skal være veldig optimist for å se en stor oppside i Norwegian i dag, men at disse nivåene kan være attraktive inngangsverdier er jeg ikke i tvil om. Kritikerne peker på fallende yield, fordi de selger flere billetter til lavere pris. Dette kan forandre seg, og jeg mener man også må se på total cash flow. Omsetningen vokser for hver måned, samtidig som de ruller ut nye ruter. Dette er et selskap som opplever sterk ekspansjon i kjernevirksomheten sin, og er det da riktig å henge seg opp i et underliggende detaljer som at yielden var marginalt svakere i Juli enn i Juni?

Et godt tips i ventetiden kan være å lese disse læresetningene fra Jesse Livermore;

«Don’t give me timing, give me time.»

Oppdatering kl 16.06: Oslo Børs ligger på dagens høyeste notering, men omsetningen er -30% lavere enn vanlig.

Golden Ocean derimot, ser tiltagende volum i dag, og en stigning over +5%. De internasjonale tørrbulkaksjene holder seg i ro og ratene er fortsatt depressive, så min første tanke er at det sikkert går rykte om et skipssalg eller en ny kontrahering.

First Solar åpner ned -11%, og trekker REC under minusstreken igjen. Det har overrasket meg at kjøperne har dyttet REC høyere gjennom dagen, tatt i betraktning det negative bakteppet i sektoren, men det er et klart styrketegn for aksjen.

Oljelagertallene kommer om 20 minutter, og det kan potensielt påvirke Oslo Børs i morgen… eller nei, oljeaksjene har vært triste i hele sommer til tross for stigende oljepris. Jeg har ikke korrelasjonstall, men tipper den har svekket seg.

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert