Nordnetbloggen

Reell konkurranse mellom bankene?

Jeg er nå i ferd med å bytte bank for andre gang i år. Det kan nok tenkes at jeg i lys av min bakgrunn og jobb er en i overkant kravstor kunde, men jeg er av typen som bytter ut en leverandør når jeg ser at jeg kan få bedre betingelser et annet sted. Jeg har lån og dagligbank ett sted, forsikringer et annet og sparingen i Nordnet. Det tror jeg er sjeldent. Etter å ha snakket med mange om privatøkonomi opp gjennom årene, så sitter jeg igjen med inntrykket at man liker best å ha alt samlet på ett sted. Nå skal det sies at den banken jeg flytter til nå, vil få beholde meg en god stund, rett og slett fordi jeg er lei av organiseringen som kreves ved å skifte ut bankkort og koder og ikke minst alle avtalegiroene som må slettes og opprettes på ny. Jeg har svært god forståelse for at mange velger å ikke bytte bank. Per i dag så er det for mye organisering rundt det som gjør dørstokken for høy til at man orker å ta steget.

Finanstilsynet ønsker å fremme konkurranse mellom banker og har dermed, som jeg skrev i forrige innlegg, forbudt totalkundepakker. Det er et skritt i riktig retning, men hvis vi skal få til virkelig konkurranse, så må det gjøres enklere å bytte bank og enklere å ha full oversikt på ett sted, selv om man har valgt tre forskjellige leverandører.

Da jeg var inne på siden “Din pensjon” via www.minside.no og fikk oversikt over alle mine fripoliser og nåværende pensjonssparing, begynte jeg å tenke på at dette må være mulig å få til for bank og forsikring også. Hva om vi gjennom “Min side” kan få en samlet oversikt over og tilgang til alle konti og forsikringer vi har, uansett om vi har litt i DNB, litt i Storebrand og litt i Nordnet? Vi har jo allerede selvangivelsen, studielånet og pensjonen vår på denne siden. Da ville vi fått full oversikt over privatøkonomien vår. Da tror jeg dørstokken for mange hadde blitt nærmest borte og vi ville kunne oppnå noe i nærheten av reell konkurranse. Det burde jo være mulig?

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert