Nordnetbloggen

Rolig juni tross Hellas-uro

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Til tross for Hellas-uro var det rolig på Børsen i juni. Aksjeomsetningen var lavere enn tidligere i år, mens Hovedindeksen falt 2,6 prosent i juni. Hittil i år har Hovedindeksen steget 9,2 prosent.

Omsetningen var imidlertid noe høyere enn i juni i fjor. I gjennomsnitt ble det omsatt aksjer for 4,3 milliarder kroner hver dag fordelt på 91.825 daglige handler. Antall handler var 8,3 prosent høyere enn i samme måned i fjor, mens omsetningen målt i kroner var 4,3 prosent høyere.

Til gjengjeld har aktiviteten i aksjemarkedet vært høy tidligere i år. Hittil i år er det gjennomført 110.392 handler hver dag, 28,1 prosent mer enn på samme tid i fjor. Den daglige gjennomsnittsomsetningen er på 5,1 milliarder kroner, 16,2 prosent høyere enn på samme tid i 2014.

Etter seks måneder på rad med kursoppgang falt Hovedindeksen 2,6 prosent i juni. Shipping og konsumvarer var de sterkeste sektorene i juni, med en oppgang på 0,3 prosent for Shippingindeksen og 0,1 prosent for Konsumvareindeksen.  IT- og energiaksjer falt mest. Mens IT-indeksen svekket seg 6,2 prosent i juni, falt energisektoren 3,9 prosent.

Oppgangen hittil i år er likevel på solide 9,2 prosent. Finans, telekom, industri og forsyning er de sektorene som har gitt best avkastning hittil i år. Alle disse sektorindeksene har steget med mer enn 15 prosent så langt i 2015. IT er den svakeste sektoren med et kursfall på 5,2 prosent for IT-indeksen. Til sammenligning har Energiindeksen steget 5,9 prosent.

Omsetning måned for måned:

ob1

Hovedindeksen måned for måned:

ob2

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert