Nordnetbloggen

– Selvsagt har jeg flyttet til aksjesparekonto

Foto: Kamilla Faksvåg Post.

Nordmenn har flyttet aksjefond for hele 61 milliarder kroner til aksjesparekonto. Ulrik Post-Pedersen er en av dem. – Endelig kan jeg bytte ut svake fond med bedre og billigere fond uten å betale skatt, sier murmesteren fra Molde.

Aksjesparekonto blitt tatt imot med åpne armer blant Nordnets kunder etter lanseringen i september 2017. Muligheten til å flytte aksjer og aksjefond uten å betale skatt og samtidig få utsatt skatt på fremtidige bytter har gjort kontotypen populær. Selv om norske sparere har flyttet 61 milliarder i aksjefond til aksjesparekonto ved halvårsskiftet, gjenstår over 80 milliarder fondskroner som potensielt kan flyttes innen fristen går ut før nyttår.

Vi hjelper deg med å flytte aksjer og fond til aksjesparekonto.

Ulrik har flyttet fondene til aksjesparekonto

Vår spareøkonom Bjørn Erik har tatt en prat med en av Nordnets kunder, som har tatt i bruk aksjesparekontoen.

Ulrik Post-Pedersen (46) har spart månedlig i aksjefond i over 15 år. Nå er verdien av fondsandelene ca. 700 000 kroner. Over halvparten er gevinst.

– Det er moro å se at en spareavtale på mellom 1000 og 2000 kroner i måneden har blitt til så store beløp, sier Ulrik.

Foto: Erik Birkeland
Foto: Erik Birkeland

Tobarnsfaren har spart i ulike fond i Skagen Fondene, og avkastningen var kanonbra i mange år. Men de siste årene har Skagens fond slitt i motbakke, og nå vil Ulrik bytte til andre fond.

– Jeg vil fordele pengene på billige indeksfond samt et par gode aktive fond som har slått indeksen de siste årene, uttaler han.

Ulrik forteller at han ikke er spesielt interessert i sparing, men har likevel fått med seg at det er viktig å sette penger til side – og å spare langsiktig i aksjefond for at pengene skal vokse. Han vil bruke fondsrangeringer for å finne fond, samt se hvilke anbefalinger Fondsrådgiveren på Nordnet.no gir.

– Jeg har egentlig ikke noe spesielt sparemål. Jeg tok ut noe av innskuddet – skattefritt – i fjor da vi kjøpte hytte på Bjorli. Resten vil jeg forsøke å spare til jeg blir pensjonist, sier han.

Har begynt å spare for barna

Ulrik er daglig leder og eier av moldefirmaet Fliseksperten AS og Ildstedet, et murer- og flisleggingsfirma med ni ansatte. Han har en innskuddspensjonsavtale for seg og sine ansatte. Firmaet har økt innskuddssatsen i flere omganger, og ligger nå på makssatsen på syv prosent av lønn. Likevel mener han at det er behov for privat sparing i tillegg.

–  Nå har jeg faktisk stoppet spareavtalen for meg selv, og fortsatt sparingen i aksjefond for våre to barn, som er seks og åtte år. De har nok minst like stort behov for starthjelp i voksenlivet som jeg har behov for penger når jeg blir gammel, smiler han.

Frist for flytting: 20. november eller 21. desember

Fristen for å flytte aksjer og aksjefond fra et annet selskap til en aksjesparekonto i Nordnet er 30. november. Har du allerede verdipapirene i Nordnet, er flyttefristen 21. desember. Les om hvorfor du bør få ut finger’n her.

Lurer du på hvordan du flytter aksjer og fond til aksjesparekonto?

Slik flytter du aksjer og fond til aksjesparekonto

Om aksjesparekonto:

Fordelen med aksjesparekontoen er at du kan selge aksjer og aksjefond uten å betale skatt av gevinsten løpende. Du betaler først skatten når du tar ut gevinsten av kontoen. Innskuddet kan du ta ut skattefritt. Dermed kan du investere og få avkastning på et større beløp i hele spareperioden din. En annen fordel er at tilbyderne ordner all skatterapportering.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert