Nordnetbloggen

Shorthandel på 1-2-3

Shorthandel lar deg tjene penger på at en aksje eller råvare faller i verdi. Dette fungerer ved at du låner aksjer av en tredjepart for å selge dem i markedet i håp om å kjøpe dem tilbake til en lavere pris i fremtiden.

Dette er shorthandel

I praksis finnes det to måter å shorte på:

  1. Du kan låne aksjer som nevnt over ved å selge aksjer du ikke eier
  2. Du kan benytte deg av derivater hvor låneprosessen er bygget inn i produktet. ETPer for shorthandel har som regel en innebygget gearing-effekt som gjør at du også oppnår høyere eksponering enn om du hadde investert direkte i underliggende aksje.

Begge disse formene for shorthandel er tilgjengelig hos oss i Nordnet.

Shorting av underliggende aksje

Vi har nylig utvidet tilbudet av aksjer tilgjengelig for short. Du kan se listen her.

Aksjene du finner i denne listen er alltid tilgjengelig for short. Du kan ta short-posisjoner ved å selge aksjer du ikke eier fra Nordnet-kontoen din (forutsatt at du har de nødvendige avtalene på plass). Ønsker du å shorte aksjer utover de du finner i listen, kan du kontakte meglerne våre på 23 33 30 23 (tast 1).

Ved shorthandel er det teoretisk ubegrenset risiko i den forstand at det ikke finnes noen begrensning for hvor mye en aksje kan stige i verdi. Dette innebærer at du kan tape mer penger enn du har investert, og du må derfor ha en belåningsavtale og shorthandelsavtale på plass.

Shorting ved bruk av børsnoterte produkter (ETPer)

Nordnet tilbyr vi kurtasjefri derivathandel for handelsbeløp over 1000 NOK. Dette har vi kalt Nordnet Markets. Her får du et bredt utvalg av ETPer med aksjer, råvarer og valuta som underliggende. Her kan du ta short-posisjoner i et stort utvalg av underliggende verdipapir.

Ved shorting gjennom ETPen som tilbys igjennom Nordnet Markets kan du ikke tape mer penger enn du har investert, samtidig som du kan oppnå svært høy gearing. Dette kan være en litt tryggere variant dersom du vurderer å ta din første short-posisjon.

For mer informasjon om shorthandel kan du lese om shorthandel på informasjonssiden for belåning eller på Kundeservice-siden vår.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert