Nordnetbloggen

Siste 3 uker – slått av en synkende børs

Det har vært litt for stille fra vår side de siste 3 uker, og avkastningen i porteføljen vår har heller ikke vært mye å skryte av. Nedturen på børsen kombinert med en smell i Hydro, har gjort at vi har gått fra en kjempestart med 6% avkastning de første ukene, til å at vi nå har negativ avkastning på porteføljen vår. Her er en kjapp oppsummering av endringene vi har gjort:

Inn: Northern Drilling og Seadrill

Vi har klokketro på oljeprisen, og tror dermed at offshore-riggmarkedet skal stramme seg til ytterligere. Særlig i “harsh environment”-segmentet ser vi en tydelig oppside, og derfor har vi gått inn i både Northern Drilling og Seadrill. Vår analyse ser flere triggere i Seadrill, men den høye gjelden medfører til gjengjeld økt risiko. Vi valgte derfor å hedge oss litt ved å dele rigg-innskuddet vårt i to, og kjøpe NODL som er veldig godt posisjonert ved en tilstrammelse i markedet.

Ut: Hydro og DNB

Da nyhetene kom om full nedstengning i Brasil for Hydro, bestemte vi oss samme kveld for å selge. Dette var da blitt et juridisk problem i Brasil, noe vi ikke hadde kontroll på i det hele tatt.  Sett i ettertid, så var dette et skikkelig dårlig tidspunkt å selge på, da vi traff bunnen før aksjekursen begynte å hente seg litt inn igjen.
DNB ble tatt inn i porteføljen fra starten på et ganske ganske tynt grunnlag. Så fort vi fant mer interessante oppkjøpskandidater så røk den dermed kjapt ut igjen.

Andre analyser:

Forrige uke så vi på programvare- og IT-konsulentselskapet Crayon. De har inngått flere spennende avtaler i år, blant annet med både Amazon og Microsoft. I tillegg har de blitt en global “resell partner” for Workplace for Facebook. Selskapet har i midlertid slitt med å tjene penger, og hatt veldig pressede marginer knyttet til salg av lisenser. Vi valgte å ikke kjøpe Crayon i denne omgangen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert