Nordnetbloggen

Skal du kjøpe Facebook aksjen?

Facebook blir børsnotert på Nasdaq børsen i USA på fredag og det er enorm interesse rundt denne noteringen. Mange advarer mot at aksjen er overpriset og at dette gir gysninger fra dot.com krasjet, mens andre mener det kan bli en god investering. Bare tiden vil vise hvilken leir som får rett.

Uansett så er det mange som vil handle i Facebook aksjen. I og med at det er et så kjent selskap for mange, ser jeg for meg at mange som ikke er kjent med aksjehandel nå kommer til å foreta sin første aksjeinvestering. Det er like lett å kjøpe en aksje på børsen i USA som i Norge, men det en del vanskeligere å eie en utenlandsk aksje enn en norsk.

Grunnen til det er at papirarbeidet rundt skatterapporteringen kan bli mye mer omfattende ved å eie utenlandske aksjer. I Norge har vi systemer for å håndtere og rapportere handel i norske aksjer via VPS, men utenlandske aksjer må man selv rapportere til skattemyndighetene. De fleste av oss vanlige sparere orker ikke denne rapporteringen.

Et godt tips i den sammenheng er å kjøpe aksjen via en kapitalforsikring/investeringskonto.  Da slipper man alt papirarbeidet rundt investeringen og du kan kjøpe deg inn og selge deg ut av aksjen så mange ganger du ønsker uten at det utløser et papirskred som du ville måtte håndtere ved selvangivelsestid dersom du kjøper aksjen via en vanlig vps konto. Husk imidlertid å velge en investeringskonto uten kostnader.

Lykke til med handelen!

Mvh Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

1
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Adam11
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert