Nordnetbloggen

Skoleduellen – Omfattende meravkastning

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 18. februar

Overraskende kvartalsrapporter bidro til at elleve av deltagerne i Nordnets porteføljekonkurranse slo Hovedindeksen i forrige uke.

Av de 15 deltagerne i Nordnets porteføljekonkurranse leverte fire en ukentlig avkastning på minst fem prosent, mens ytterligere tre var opp med over fire prosent. I alt gjorde analytikerne og ti av studentgruppene det bedre enn Hovedindeksen.

Gullet gikk imidlertid til STØH Kapital (Handelshøyskolen i Trondheim), med en ukentlig avkastning på 5,9 prosent.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Voldsom rekyl

En årsak til de gode tallene var ekspertene og studentenes høye eksponering mot sykliske og oljerelaterte selskaper. Optimisme rundt en løsning på handelskonflikten mellom USA og Kina reduserte frykten for en global oppbremsing og skapte en voldsom rekyl for en rekke aksjer. I tillegg la flere konserner frem overraskende sterke kvartalsrapporter.

Et av dem var Elkem, som fikk et kursløft på over 23 prosent etter å ha lagt frem sitt regnskap forrige tirsdag.

STØH Kapital, Aksjeklubben HiØ (Høgskolen i Østfold) og Børsgruppen Nord Bodø (Handelshøgskolen i Bodø) har inkludert aksjen i sin portefølje. Alle tre leverte en ukentlig avkastning på over 4 prosent.

Uventet god guiding

«Oppgangen blir i media forklart med at Elkem betaler ut et høyere utbytte enn forventet, samtidig som guidingen fra Kina ikke var like dårlig som folk fryktet,» kommenterer STØH-laget på Nordnets blogg.

«Vi synes dog at det er litt rart at markedet er overrasket over at direkteavkastningen i Elkem ble så høy som den ble.»

Ledelsen har tidligere lovet at 30-50 prosent av resultatet skal deles ut som utbytte, påpeker STØH Kapital. Gitt inntjeningen for fjorårets første tre kvartaler var direkteavkastningen følgelig allerede i intervallet 6,3-10,5 prosent.

Liker fortsatt Elkem

Ukens vinnergruppe er fortsatt positiv til Elkem-aksjen, hovedsakelig på grunn av selskapets gode marginer og positive guiding.

STØH Kapital tar ellers en nøktern tone til den seneste tidens tilsynelatende gode nyheter rundt handelskrigen og enighet om USAs statsbudsjett. Gruppen konstaterer at «det har kommet overraskelser fra det holdet tidligere, så her er det mye som kan skje fremover».

Trondheimslaget er fortsatt ned med 10,9 prosent siden midten av september i fjor og har dermed en foreløpig 14. plass i Nordnets porteføljekonkurranse. Aksjegruppen OsloMet som har mer kapital enn da denne runden av skoleduellen begynte.

Inn med NRC Group

For øvrig gjorde flere grupper endringer i sine porteføljer.

Blant annet reduserte Verdi NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) sin Scatec Solar-beholdning og kjøpte aksjer i NRC Group.

«Selv med NRCs voldsomme vekst etter oppkjøpet av VR Track, tror vi at de vil få kontroll på kostnadene i 2019,» skriver gruppen på Nordnet-bloggen.

«Historisk har NRC levert veldig gode marginer, med en EBITDA-prosent på rundt 10.»

Verdi NTNU peker dessuten på gode resultater i den norske virksomheten, en betydelig backlog i Finland, og at kostnadene i Sverige ligger an til å falle.

Dyr Scatec Solar-aksje

Verdi NTNU synes Scatec Solarprisingen er «blitt strukket relativt langt», gitt ledelsens egne anslag for bunnlinjeveksten.

«Dette er ennå et selskap vi har tro på, ettersom det er veldrevet og opererer i en sektor som vil fortsette å vokse enormt,» skriver gruppen.

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 18. februar, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her..
Hold meg oppdatert