Nordnetbloggen

Skoleduellen – Verdi NTNU vant

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 3. desember.

Alle deltagerne i Nordnets porteføljekonkurranse var i pluss i forrige uke. Verdi NTNU tjente nesten 11 prosent.

Etter flere begredelige uker kom den lenge etterlengtede rekylen for deltagerne i Nordnets skoleduell. For en gang skyld ble alle porteføljene mer verdt. Verdi NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) gjorde det aller best, med en opptur på hele 10,7 prosent.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100 000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Shipping og energi

Både shipping- og energiaksjer er inne i et bear marked. Slike nedturer blir ofte avbrutt av voldsomme korreksjoner oppover, og dette var også tilfellet i forrige uke.

I Verdi NTNUs portefølje steg DNO, Flex LNG og Frontline med godt over 10 prosent, mens Scatec Solar-kursen klatret 9 prosent.

Paradoksalt var det få lyspunkter i oljemarkedet. Brentprisen endte uken på 59,10 dollar fatet – bare 43 cent over årets foreløpige bunn, som ble satt to dager tidligere. Kronekursen har imidlertid stupt i de seneste ukene, og det løfter verdien av norske selskaper med inntekter i utenlandsk valuta.

Powell til unnsetning

«Positive markedsreaksjoner den seneste uken kan muligens forklares ved at Federal Reservesjef Jay Powell har endret sin mening angående hva som defineres som normalt rentenivå i USA,» kommenterer vinnergruppen på Nordnets blogg.

«Lavere frykt for høyere renter og mindre kapitalflukt ut av aksjemarkedet har bidratt til at markedene denne uken har trukket et lettelsens sukk.»

NTNU-laget forklarer dessuten at økte rater for frakt av gass bidro til Flex LNGs børsopptur. Selskapet tjener nå på at det tidligere i år valgte å leie ut ledige LNG-tankere på korte kontrakter, i påvente av bedre markedsforhold.

Frontline fosser frem

Også når det gjelder Frontlines kursoppgang på 16 prosent, peker Verdi NTNU på høyere fraktrater.

Det hjalp at aksjen og tanksektoren generelt nylig ble oppgradert til «kjøp» av Kepler Cheuvreux. Meglerhuset trakk frem investorenes vilje til å se gjennom dagens dårlige rater og fokusere på potensielt høyere inntjening i 2019 og 2020.

NTNU-studentene regner selv med at ratene vil bedre seg i løpet av de kommende tolv månedene, som følge av skraping av eldre tankere og de nye Imo2020-reglene. De liker dessuten Frontlines kapitalstruktur, som gir en giret eksponering mot stigende skipsverdier.

NMBU kjøper aksjer

De fleste studentgruppene har hittil vist en imponerende selvdisiplin ved å opprettholde eller til og med øke aksjeandelen, til tross for brutale og vedvarende kursfall.

Børsgruppen NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) benyttet i forrige uke sjansen til å laste opp med Kongsberg Gruppen, som har tapt nesten en femdel av sin markedsverdi siden nyttår.

«Vi ser en svært attraktiv pris på dette selskapet i dag», kommenterer gruppen.

B2Holding røk derimot ut av porteføljen. NMBUs unge aksjeentusiaster mener de allerede har tilstrekkelig eksponering mot finanssektoren via SpareBank 1 SMN, Storebrand og Komplett Bank.

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 3. desember, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert