Nordnetbloggen

Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg i første halvår

pengepodden header - Mads Johannesen, Anders Skar, Bjørn Erik Sættem

I denne episoden går Roger, Bjørn Erik og Mads gjennom resultatene i sine porteføljer hittil i år.

Våre tre eksperter har ulike investeringsstrategier: Roger er en langsiktig verdiorientert aksjeinvestor, mens Bjørn Erik er en langsiktig fondssparer med målsetting om å slå verdensindeksen. Mads har en aktiv trendbasert strategi med mål om å slå Oslo Børs.

Shareville kan du følge de tre økonomene våre.

Roger: Minus 9 % hittil i år, + 2,5 % foran Oslo Børs

(fra 04:36) Roger sin norske aksjeportefølje på Shareville har en avkastning på minus 9 % YTD (per 15.6.20) – det er 2,5 prosentpoeng foran Hovedindeksen. Roger forteller at hans Buffett-inspirerte portefølje så langt har klart seg som forventet gjennom nedturen. Han har ikke gjort noen endringer i porteføljen i andre kvartal, med unntak av å kjøpe litt mer Equinor under det kraftige fallet i mars.

De største selskapene i porteføljen hans er Equinor, Mowi, Tomra, Norsk Hydro og Gjensidige. Han får et kritisk spørsmål om hvorfor han eier «taperaksjen» Hydro. Hør hva han svarer.

Bjørn Erik: Minus 7 % hittil i år, 9 % bak Verdensindeksen

(fra 16:13) Bjørn Erik har to globale fondsporteføljer på Shareville, en Pensjonskonto og en ASK-konto. I snitt er disse porteføljene ned 7 % hittil i år (per 15.6.20). Dette er 9 prosentpoeng svakere enn Verdensindeksen (MSCI All Countries), som er opp 2 % i samme periode. Spareøkonomen legger ikke skjul på at han er skuffet over å ligge mye bak indeksen.

Han forteller at mindreavkastningen i hovedsak skyldes at han i over ett år har valgt å valutasikre betydelige deler av fondsporteføljen, og med en svekket krone har det vært et tapsprosjekt. I tillegg har han en overvekt av norske aksjefond som investerer på Oslo Børs, samt at hans nest største fondsinnehav er Nordnet Smart 15, som har falt hele 28 % så langt i år.

Bjørn Erik forteller at han har tatt grep for å rette opp den svake avkastningen. Han har solgt 4 fond (Nordnet Smart 15, Nordnet Norge Indeks, Storebrand Global Multifactor Valutasikret og DNB Teknologi) og kjøpt 3 nye i andre kvartal. Han har fremdeles tro på teknologisektoren, og har økt eksponeringen her ved å kjøpe Black Rock World Technology og VanEck Vector Video Gaming and eSports UCITS ETF – samt øke innehavet i BGF Next Generation Technology – som er hans beste fond i år, med over 30 % avkastning YTD.

Mads: Minus 14 % hittil i år, 2 % bak Oslo Børs

(fra 40:29) Mads sin Shareville-portefølje har falt med ca 14 % så langt i år, noe som er 2 % bak Oslo Børs. Mads er slettes ikke fornøyd med resultatet, spesielt siden han har to globale aksjefond i porteføljen, som er så vidt er i pluss i år. Mads tar en gjennomgang av hans største posisjoner: Hunter Group, Panoro Energy, Pareto Bank, Sparebank1 SMN, og Arise. 

Han har solgt det canadiske oljeselskapet Petrotal, som ga et betydelig tap. Læringen var at man bør være forsiktig med å investere i selskaper i fjerne land man har begrenset kjennskap til. Videre har han har solgt seg litt ned i DNB Teknologi. Mowi ble kjøpt for en tid tilbake, på anbefaling fra Roger.

På slutten diskuterer gutta kriseemisjonen i Kongsberg Automotive, hvor Fredly og Spetalen fikk kjøpe sterkt rabatterte aksjer i en rettet emisjon for over 70 mill kr hver – og har tjent store penger i forhold til børskursen. Er ikke dette et ran av dagens småaksjonærer? spør Bjørn Erik.

Hør også forrige episode av #pengepodden: Er coronafaren over for boligmarkedet?

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert