Nordnetbloggen
Nordnet Norge
Nordnet Norge

Slik kan du sikre porteføljen din

Du kan jo alltids selge deg ut av markedet hvis man tror noe skal falle i verdi, men det kan være mange årsaker til at man ønsker å heller sikre en portefølje eller en investering. I opptaket av nettkurset viser jeg hvordan du ganske enkelt kan beskytte et fond eller aksje mot kursfall uten å måtte selge hele eller deler av beholdningen din.

Sikre deg mot kursfall

I likhet med å tegne forsikring som gjør at man skal stå igjen med noe i tilfelle huset ditt brenner ned, kan du kjøpe verdipapirer som gjør at investeringene dine ikke skal forsvinne i en storm i aksjemarkedene. Det mest normale er å sikre seg igjennom det man anser som mere usikre perioder.

Som jeg nevner i videoen kan man sikre en portefølje på mange måter med flere forskjellige type verdipapirer og derivater.
For å prøve å gjøre det så enkelt som mulig har jeg valgt å bruke børsnoterte produkter fra Nordnet Markets. Produktene på Nordnet Markets handles kurtasjefritt.

Lær mer om Bull&Bear og Mini futures

Sikre deg mot valutasvingninger

En annen risiko som kan stjele avkastning fra porteføljen din er valutarisikoen. Er du investert i verdipapirer som omsettes i andre valuta enn NOK eller som er investert i verdipapirer i utenlandsk valuta har du valutarisiko. Denne risikoen kan du også enkelt beskytte deg mot. I videoen forklarer jeg hvordan du bl.a med valutakontoen din i Nordnet tar bort valutarisikoen.

/Spare- og investeringscoach Stian Andersen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Skriv en kommentar

Vær den første som kommenterer

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på