Nordnetbloggen

Slik kan du sikre porteføljen din

Med fallende markeder er det vanlig å vurdere å selge seg ut av markedet da det alltid vil være usikkert om man er vitne til «kun en korreksjon», eller om det er starten på et større fall.

Velger man å selge seg ut viser det seg at det i praksis kan være vanskelig å få kjøpt seg inn igjen når det snur. For mange mener jeg det derfor kan være bedre å kjøpe seg litt forsikring i form av produkter som stiger i verdi hvis markedet faller videre.

I nettkurset du finner ovenfor viser jeg hvordan du relativt enkelt kan beskytte indeksfond eller aksjer mot kursfall uten å måtte selge hele eller deler av beholdningen din.

Sikre deg mot kursfall

I likhet med å tegne forsikring som gjør at man skal stå igjen med noe i tilfelle huset ditt brenner ned, kan du kjøpe verdipapirer som kan begrense tap og nedgang når det stormer i aksjemarkedene. Å sikre seg hele tiden vil gå for mye utover avkastningen, men i spesielt turbulente perioder kan det være en god idè.

Som jeg nevner i videoen kan man sikre en portefølje på mange måter med flere forskjellige type verdipapirer og derivater.
For å prøve å gjøre det så enkelt som mulig har jeg valgt å bruke børsnoterte produkter fra Nordnet Markets. Produktene på Nordnet Markets handles kurtasjefritt ved ordre over 1000 kroner.

Lær mer om Bull&Bear og Mini futures

Sikre deg mot valutasvingninger

En annen risiko som kan stjele avkastning fra porteføljen din er valutarisikoen. Er du investert i verdipapirer som omsettes i andre valuta enn NOK eller som er investert i verdipapirer i utenlandsk valuta har du valutarisiko. Denne risikoen kan du også enkelt beskytte deg mot. I videoen forklarer jeg hvordan du bl.a med valutakontoen din i Nordnet tar bort valutarisikoen.

/Spare- og investeringscoach Stian Andersen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert