Nordnetbloggen

Slik vil vi utvikle Shareville

For et drøyt år siden ante vi ikke hvordan Shareville ville bli mottatt av Nordnets kunder. Vi håpet at dere skulle se det som en måte å lære av hverandre, inspirere og bli bedre til å få pengene deres til å vokse.

Shareville-medlemmer presterer bedre

Nå har vi fasiten. Vi har nesten 70 000 delte porteføljer, med i gjennomsnitt 266 245 kroner i sparekapital per portefølje. Av all handel som gjøres gjennom Nordnet, er 20 % helt offentlig. Du kan altså når som helst se hvilke verdipapir som kjøpes og selges i alle de 70 000 porteføljene og til hvilken kurs. Her kan du for eksempel se all handel i Statoil akkurat nå.

Vi har også fått bekreftet at de som deler porteføljen sin får pengene sine til å vokse mer enn kunder som ikke deler porteføljen. De som bruker Shareville har i snitt 4 prosentpoeng høyere avkastning enn andre kunder hos Nordnet.

Med denne statistikken i ryggen føler vi oss klare for å ta neste steg i utviklingen. Her på Transparent Banking-bloggen føles det naturlig å fortelle om hva som står på planen fremover.

Neste steg: Lukkede grupper

Mange medlemmer har sagt at de ønsker å lage grupper som kun er ment for sin egen omgangskrets, der man kan diskutere med hverandre på jobben, i foreningen eller kompisgjengen. Da vi startet å utvikle dette spurte vi oss selv om vi skulle gjøre gruppene hemmelige, slik at kun gruppens medlemmer kunne se aktiviteten i gruppen. Vi bestemte oss ganske raskt for å holde de åpne for innsyn, ettersom alt annet vil stride imot hele ideen vår og det som er styrken til Shareville. Resultatet blir derfor lukkede grupper, der ikke hvem som helst kan være med, men der alle fortsatt kan se gruppens aktivitet og diskusjoner. Hvis man fortsatt vil kommunisere privat med hverandre på Shareville kan man fortsatt sende private meldinger.

Internt i gruppene kommer man blant annet til å kunne se medlemmenes rangering ut ifra utvikling og en toppliste over medlemmenes verdipapir. De lukkede gruppene kommer om noen uker.

 

På planen fremover: App for iOS

I løpet av hele det første året har vi fått spørsmålet «Når kommer appen?». Nå kan vi svare at den første appen, for iOS, kommer om noen måneder. De to viktigste fordelene med appen kommer til å være skreddersydde pushvarslinger, og at du raskt kan se porteføljens utvikling uten å måtte logge på hver gang.

Vi valgte å fokusere på en app av gangen, og begynte med iOS fordi de aller fleste av medlemmene våre bruker det. Neste steg blir selvsagt å utvikle en app for Android også.

Hjelp oss med utviklingen

Helt til slutt vil vi som jobber med Shareville takke for all feedback vi får fra medlemmene våre. Det er deres behov som styrer utviklingen vår. Fortsett gjerne å hjelpe oss med å bli bedre ved å sende feedback til oss på info@shareville.se, eller legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under. Vi bygger Shareville sammen med dere.

Fabian Grapengiesser

Grunnlegger og CEO, Shareville

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
8 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
05.10.2015 17:53
Shareville er utrolig bra! Jeg syns det er fantastisk inspirerende. Og jeg syns det er veldig mange hyggelige folk som deler av sin kunnskap og erfaringer. Helt topp at dere kommer med app!!
Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
06.10.2015 09:18
Hei Christian. Tusen takk! Shareville hadde ikke vært så bra hadde det ikke vært for dere som deler, inspirerer og kommenterer. Fortsett slik! /Pernille, Nordnet
Gjest
Gjest
05.10.2015 22:30
Flott, liker at dere forteller og forklarer hva vi kan vente oss! Håper dette bare er begynnelsen, og ønsker at denne appen kan samordnes bedre med Nordnet-appen, den trenger en oppgradering. Jeg kan ikke vente til det skjer, dette er fremtiden, vi/folk elsker jo at ting er lettvinte, og bank-appene fungerer jo sikkerhetsmessig, så tiden er inne 🙂 Shareville hjelper oss bra på vei!
Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
06.10.2015 09:12
Hei Trond Emil. Tusen takk for tilbakemeldingen! Vi jobber hele tiden med å bli bedre og dette er absolutt fremtiden. Fortsett gjerne med å dele forbedringsforslag 🙂 /Pernille, Nordnet
Gjest
Gjest
22.01.2016 09:52
Hei, ser dere på utviklingen til eToro? Er dette noe vi kan forvente oss av Shareville i framtiden?
Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
22.01.2016 14:31
Hei Frode. Takk for spørsmålene. Jeg har tatt en prat med Shareville-teamet som sa at det generelt er en del likheter mellom Shareville og eToro. Autocopy kommer ikke på Shareville fordi det ikke er mulig å ha på vanlige markeder der det er handel på vanlige børser. For at autocopy skal være mulig må det tilbys et uendelig tilbud av en aksje til samme pris og det kan eToro gjøre fordi de selv er market maker. Håper dette var oppklarende. /Pernille
Gjest
Gjest
04.04.2016 13:16
Hei, Jeg lurer på om dere kan si noe om når Shareville appen vil være klar for Android. mvh,Christian
Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
05.04.2016 12:30
Hei Christian. Shareville-teamet jobber på spreng med Android-appen og de har hintet om at denne forhåpentligvis vil være tilgjengelig over sommeren. /Pernille
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert