Nordnetbloggen
Anders Skar
Norgesjef Nordnet

Snart kommer IPS hos Nordnet

Det har vært nevnt i #pengepodden og på bloggen tidligere, og nå nærmer det seg… I november i fjor kom nye regler for privat pensjonssparing (IPS, Individuell pensjonsspareavtale). Vi er litt forsinket, men sikter mot, og jobber for at at du i løpet av juni også kan spare i IPS hos Nordnet 🙂

Med den nye IPS-ordningen kan du spare opptil 40.000 kroner per år og få en skattefordel. Pengene binder du til pensjonsalder. Både innskudd (fradrag) og uttak (beskattes) med skattesatsen for alminnelig inntekt (23 % for 2018). Det vil i praksis si at staten låner deg nesten ¼-del av sparebeløpet rentefritt, som du får avkastning på i hele spareperioden. I tillegg er pengene fritatt for formuesskatt. For alle som sparer til pensjon, og som er villig til å binde pengene til pensjonsalder vil IPS være en meget fornuftig spareordning.

Vi har fått mange henvendelser fra kunder som vil starte å spare i IPS hos Nordnet. Derfor er det gledelig at vi snart åpner for dette, og her kommer litt info om, det jeg håper, blir en veldig konkurransedyktig IPS i det norske markedet.

  • Det vil selvfølgelig ikke være noen kostnader ved å ha IPS-konto hos Nordnet.
  • Handel på IPS-kontoen følger vår normale prisliste, som alle andre kontotyper.
  • Du vil kunne handle i enkeltaksjer og børsnoterte fond (ETF’er) notert i hele Norden, USA, Tyskland og Canada.
  • I tillegg får du selvfølgelig tilgang til vårt fondstorg med nesten 700 fond.
  • Du kan delta på Shareville, Nordens største sosiale forum for aksjer og fond, med din IPS-konto, du kan benytte Fondsrådgiveren om du trenger hjelp til å velge fond, og du kan håndtere og administrere din konto via web og app – som med alle andre Nordnet-kontoer.

Lanseringen av IPS er viktig for oss, fordi vi ønsker å bli en seriøs aktør i det norske pensjonsmarkedet. Ved inngangen til 2018 lanserte vi Pensjonskapitalbevis. Fra før har vi forgjengeren for IPS, IPA, og nå med IPS på plass begynner vi å få et komplett utvalg innenfor private pensjonsprodukter (vi mangler bare fripoliser med investeringsvalg).

Vi har en ambisjon om at du kan samle all din pensjonssparing hos Nordnet, ha full oversikt, og tilgang til markedets beste finansielle spareprodukter når du sparer til pensjon. Neste stopp på denne reisen er altså IPS, og IPS-toget kommer som sagt til stasjonen i løpet av juni. Ønsker du mer informasjon, og beskjed når du kan opprette den nye IPS’en hos Nordnet, kan du registrere deg her.

Hilsen Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

7
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Espen
Gjest
Espen

Har dere noe estimat på når dere får fripoliser med investeringsvalg?

Bård
Gjest
Bård

Flyttet mine pensjonskapitalbevis til dere i vinter. Vil det være mulig å slå sammen disse med IPS kontoen for å slippe å distrubuere 2 «pensjonskontoer»?

Anders Skar
Gjest
Anders Skar

Nei, dessverre. To ulike skatteregimer: PKB beskattes som pensjonsinntekt ved uttak, mens den nye IPS’en med skattesats for alminnelig inntekt (23%)

Ola
Gjest
Ola

Spørsmål rundt uttak, når man har nådd pensjonsalder. Forstår at man må ta ut over min. 10 år (min. 80-år).
Bestemmer man selv hvor mye man ønsker å ta ut årlig, eller er det noen begrensinger på hvor mye man kan ta ut pr. år?

Kris
Gjest
Kris

Hei Anders.
Supert at dere snart er i mål med IPS. Tema er likevel litt «skummelt», i alle fall for min del så lurer på følgende.
1. Når innskudd tas ut ved oppnåd pensjonsalder, eksempelvis i år 2040, beskattes dette med 23% altså? Hva om gjeldende skattesats i 2040 er 30% eller 15% for den saks skyld…
2. Hva med eventuell gevinst/tap som har påløpt i perioden? Hvordan skattes dette?
3. Hva om man totalt feilinvesterer og kontoverdien er lik null når man pensjoneres. Må man fortsatt betale tilbake 23% utsatt skatt av opprinnelig innskudd når kontoverdi står i null?

Aksjefokus.no
Gjest
Aksjefokus.no

Hva skjer med utbytter om man kan investere i enkelt aksjer i IPS?

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.