Nordnetbloggen

Står på vårt i Skoleduellen, men gjør endringer i Veldedighetsfondet

På forrige ukes møte valgte å la porteføljen vår i Skoleduellen stå uendret, men i vårt eget fond, Veldedighetsfondet, gjorde vi noen endringer. Vi valgte å ta inn forsikringsgiganten Gjensidige og kvittet oss samtidig med inkassoselskapet Axactor.

Gjensidige Forsikring inn

Gjensidige Forsikring er markedsleder i Norge, og har blitt mer rendyrket etter at de i sommer solgte bankvirksomheten sin, Gjensidige Bank, til Nordea. Dette salget var på 5,5 mrd. kroner, og gir muligheter for at det kan utbetales ekstraordinært utbytte. Fra 3.kvartal økte Gjensidige ROE-target til over 20% og det forventes at cost ratioen skal ned. Forsikringssegmentet i Norden har ligget ganske flatt de siste 2 årene, og Gjensidige har på sin side ligget litt etter sine konkurrenter på «non-life»-forsikringssegmentet. De er allikevel priset billig på multipler sammenlignet med konkurrentene. Vi ser en 40% oppside på P/E, og med en dividend yield på 7% er de helt i toppsjiktet i bransjen. Også på P/B er de attraktivt priset. Alt i alt mener vi at Gjensidige er et solid selskap som opererer i en stabil sektor, og som er gunstig nok priset til at vi valgte å investere. Dette er investering vi gjør med lang tidshorisont, og på kort sikt ser vi ikke nok triggere til at vi ønsker å ta Gjensidige inn i Skoleduellen.

Axactor ut

Vi besluttet også at vi skulle kvitte oss med posisjonen vår i inkassoselskapet Axactor.  Etter vår mening har det nå vært en for lang periode med et overskyggende fokus på vekst i selskapet. Vi mener at det burde legges mer fokus på å hente ut penger fra deres eksisterende gjeldsporteføljer.

Avkastningen fra slike porteføljer er ventet å være høyest de første tre årene etter anskaffelse. Vi frykter at vekstfokuset i selskapet gjør at de tar til takke med dårligere avkastning enn ventet. Kursmål fra meglerhusene (særlig DNB) basert på luftige estimater som til stadighet har blitt skjøvet frem i tid og vi stiller spørsmål ved hvorfor man skal sitte i AXA i det hele tatt. Særlig med tanke på at man i samme bransje kan gå inn i et selskap som B2Holding som virker relativt billig priset med P/E på rundt 8.

Inkassobransjen generelt har blitt kritisert for lite visibilitet i inntjening og for høy guiding på ERC. Med stigende renter og volatile markeder tror vi ikke dette er en type bransje investorene vil hamstre i tiden fremover. Etter en diskusjon valgte vi derfor å gå helt ut av sektoren nå.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert