Nordnetbloggen

Sterk økning i kjøp av aksjefond – Biotech mest populært

Våre kunder nettokjøpte fond for 318 millioner i mars. I løpet av første kvartal ble samlede fondskjøp dermed 1,1 milliarder kroner, hele tre og en halv gang så mye som første kvartal i fjor. Brede indeksfond topper kjøpslisten, men ellers er det særlig bioteknologi som fanger investorenes interesse.

Aksjefond er definitivt mest populært hos private sparere. Det ble kjøpt aksjefond for 294 millioner og kombinasjonsfond for 47 millioner i mars. Pengene var for det meste nye innskudd, men også omplassering av midler fra rentefond bidro med 31 millioner.

DNB Kapitalforvaltning har grunn til å smile da deres fond tar samtlige av de tre første plassene over mest kjøpte tradisjonelle fond. Samtidig kan de konstatere at konkurrenten KLP i nabobygget i Bjørvika denne måned har 3 av sine fond på listen over de mest solgte. Pengene behøvde således ikke å flyttes langt denne gangen. Kortreist og miljøvennlig. Som en kuriositet kan man også nevne at dette fondsflyttet bidrar til vekst i Norges BNP, da DNB’s fond er dyrere enn KLPs og således bidrar dette til en økning i finansbransjens verdiskaping.

Det er positivt å se at interessen for fondssparing er økende, og at gode brede indeksfond er blant de mest kjøpte. Dette er en billig og bra måte å investere i aksjer på, og slike fond bør være grunnmuren i en langsiktig portefølje av investeringer.

Biotech på kjøpstoppen

Biotech-fond har vært populære blant Nordnetkunder lenge, både i Norge og øvrig i Norden. Den enkle forklaringen er at fondene har hatt en ekstremt sterk kursutvikling. Til tross for oppgangen ser overraskende nok sektoren ikke skremmende dyr ut til å være dominert av forskningstunge selskaper. Jeg kikket på prisingen for en stund siden og endte opp med å kjøpe litt Biotech selv. Det er imidlertid viktig å være klar over at risiko og kurssvingninger er store i slike sektorer, så man må være forsiktig. Mer info om Biotech-sektoren her.

 

Mest kjøpte tradisjonelle fond
1. DNB GLOBAL INDEKS
2. DNB NORDIC TECHNOLOGY
3. DNB HEALTH CARE
4. UBS EQUITY FUND – BIOTECH
5. SEB CONCEPT BIOTECHNOLOGY
6. FRANKLIN BIOTECH DISCOVERY
7. KLP AKSJE GLOBAL INDEKS
8. CARNEGIE INDIENFOND
9. ABERDEEN JAPANESE SMALLER COMPANIES FUND
10. FRANKLIN US OPPORTUNITIES

Mest solgte tradisjonelle fond

1. ALFRED BERG LANG OBLIGASJON
2. DNB OBLIGASJON
3. TUNDRA PAKISTAN FOND
4. KLP AKSJE NORGE INDEKS
5. KLP OBLIGASJON GLOBAL
6. KLP AKSJEGLOBAL LAV BETA
7. FIDELITY AMERICA FUND
8. DNB RENTESPAR
9. MSDW SICAV EMERGING MARKETS DEBT
10. FORTE OBLIGASJON

Mest kjøpte ETF og ETN`er
1. PowerShares QQQ Trust (NASDAQ 100)
2. iShares Nasdaq Biotechnology Index
3. XACT Derivat BEAR
4. iShares Core S&P 500 UCITS ETF
5. ProShares Ultra Nasdaq Biotechnology
6. XACT OMXS30
7. Vanguard Growth ETF – DNQ
8. iShares MSCI USA Small Cap UCITS ETF
9. db x-trackers Euro Stoxx 50 UCITS ETF
10. iShares Currency Hedged MSCI Germany ETF

Mest solgte ETF og ETN’er

1. XACT Derivat BULL
2. Guggenheim Solar ETF
3. Teucrium Wheat Fund ETV
4. DNB OBX
5. ETFS Physical Silver Shares Trust ETF
6. Guggenheim S&P Global Water
7. Credit Suisse AG – VelocityShares Daily Inverse VIX Short Term ETN
8. Market Vectors-Africa Index ETF
9. HORIZONS SEASONAL ROTATION ETF
10. iShares J,P. Morgan USD Emerging Markets Bond ETF

 

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

2
Skriv en kommentar

avatar
nyeste eldste mest stemmer
Gjest
Gjest
Hvorfor Norske investorer. Og Fond forvaltere ikke åpner øyne for Norske Biotec Pharmacon. vet investorer at sårpleie markedet er svimlende 130 Milliarder kr og den vokser hvert år. Biotec kan få store markeds andeler med børsmelding 800mnok. Kost produksjon for woulgan er 10kr. Den selges som prøve test gjennom webshopen for 400kr. Sover Norske investorer svaret er Ja
Gjest
Gjest

Litt oppdatering skal hjelpe her om status 1.Biotec har en meget avansert godkjent produkt klar for salg medical device Class 3 Rule 13 under EU Direktiv. Bare denne her burde prises minst 1 milliard kr.De som ikke vet betyr woulgan kan brukes på alle typer sår hvor om helst inkl kjønnsorganer.Ingen produkt pr i dag har den type godkjenning. 2.Evaluering Tyskland -England mot slutten eller nesten ferdig. 3.Smith samler data hvor mange egne produkter skal i søplet.Reganex er allerede kastet men flere andre må vike for Woulgan.Smith trenger tid og har rettighetene til SBG til slutten av des. 4.Tilbakemeldinger fra… Les mer »

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert