Nordnetbloggen

Storkjøp av fond også i februar

Nordnets fondskunder hamstret aksjefond i februar. 10 prosent børsoppgang i årets to første måneder er uvanlig sterkt. Nå begynner vi å nærme oss toppnivåene fra i høst, men fondskundene ser ikke ut til å ha ikke høydeskrekk.

Etter en tung høst, har aksjemarkedene fått en rakettstart i 2019. Oslo Børs steg ca 3,5 prosent i februar og er opp hele 8 prosent så langt i år. Den brede amerikanske aksjeindeksen SP500 steg 3 prosent i februar og er opp hele 11 % hittil i år. Oslo Børs er ca 9 prosent unna toppnoteringen i fjor høst, mens SP500 har ca 5 prosent igjen til forrige topp.

Nordnets privatkunder vil være med på oppgangen og nettotegnet fond for 176 millioner kroner i februar. Aksjefond ble kjøpt for 153 millioner, rentefond for 18 millioner og kombinasjonsfond for 5 millioner. Dette er nesten like høye tall som i januar.

Positive nyheter om at USA og Kina kan finne en løsning på handelskrigen har dratt børsene videre oppover i februar. Her hjemme har Oslo Børs nytt godt av stigende oljepris.

Kjøper aksjefond på stigende kurser

I stigende markeder kjøper våre kunder mer aksjefond enn de selger, og motsatt. I oktober og desember, hvor aksjemarkedene falt, så vi at privatkundene nettosolgte aksjefond. I månedene før og etter markedsuroen nettokjøpte kundene aksjefond.

Det er vanskelig å slå markedet ved å vekte seg opp og ned i aksjer og aksjefond etter markedsutsiktene, slik mange har en tendens til å gjøre. Likevel forstår jeg at det er naturlig at mange lar seg styre av den kortsiktige børsutviklingen.

Husk at den viktigste beslutningen for å oppnå en god avkastning på lang sikt er å velge høy aksjeandel i all langsiktig sparing. Og det har Nordnets fondskunder forstått, mener jeg: Gjennomsnittlig aksjeandel blant de norske kundene er over 75 prosent. Resten er rentefond. Det lover bra for sluttresultatet.

Mest kjøpte fond i februar:Mest solgte fond i februar:
Nordnet Superfondet NorgeDelphi Nordic
DNB TeknologiKLP FRN
Holberg KredittHolberg Likviditet
KLP AksjeGlobal IndeksDNB Obligasjon
Nordnet Smart 15Nordea 1 – Stable Return
Fondsfinans KredittDNB Norge Indeks
HSBC GIF BRIC EquitySKAGEN Vekst
DNB Global IndeksStorebrand Vekst
Alfred Berg GambakODIN Sverige
FORTE ObligasjonArctic Return Class

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert