Nordnetbloggen

Svak oppgang i vente? Stengte USA-børser preget handelesaktiviteten i Asia i natt

At børsene i USA holdt stengt i går preget de asiatiske børsene tirsdag i form av lavere handelsaktivitet. Når det er sagt, slike utviklingstrekk er normale i slike situasjoner. Dvs. de aller fleste investorer verden over, foretar seg mindre når impulsene fra verdens finanssentrum uteblir

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De amerikanske børsene holdt stengt mandag (Labour Day).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,2 prosent i snitt i natt.

At børsene i USA holdt stengt i går preget de asiatiske børsene tirsdag i form av lavere handelsaktivitet. Når det er sagt, slike utviklingstrekk er normale i slike situasjoner. Dvs. de aller fleste investorer verden over, foretar seg mindre når impulsene fra verdens finanssentrum uteblir.

Nyhetsbildet i Asia preges for øvrig fortsatt av de geopolitiske spenningene mellom USA og Kina, samt COVID-19 situasjonen. Smittetallene verden over stiger fortsatt, mens null-renter og storstilte stimulansepakker holder finanssystemet i sjakk.

Høstens amerikanske presidentvalg er en mulig trigger for børsene i høst, dog de løpende medisinske fremskrittene i kampen mot pandemien er det viktigste å følge med på. En effektiv behandlingsform mot COVID-19 viruset er det som skal til for å normalisere verdensøkonomien.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 41,9 dollar per fat, ned -0,2 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,96, mens 30-års renten i USA ligger på 1,46 prosent.

Sommerens kjøresesong (på den nordlige halvkule) har nå nådd toppen, noe som betyr lavere etterspørsel etter olje, eller bensin. I tillegg har amerikanske skiferoljeprodusenter satt flere rigger i arbeid de siste ukene. Hvorvidt dette vil presse oljeprisene nedover i det korte bildet, gjenstår å se. At oljeprisen (brent blend) har falt fra 46 dollar til 42 dollar på relativt kort tid bekymrer mange, dog deler av dette fallet skyldes uroligheten i finansmarkedene generelt.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert