Nordnetbloggen

Teknisk analyse av råvaremarkedet!

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Teknisk analyse av råvaremarkedet, 20111202
Av Geir Linløkken, forskningssjef i Investtech.com AS

Råvarene har generelt blitt tynget av de svekkende vekstutsiktene for verdensøkonomien og gjeldskrisen i Europa. Dog kan man ikke skjære alle over en kam, da både olje og gull er tekniske kjøpskandidater. Og hvis sentralbankene setter igang en ny runde med pengepolitiske lettelser – hvilket ser stadig mer sannsynlig ut – skal man ikke utelukke et nytt råvarerally.

Crude Oil – CL

WTI-oljen har steget over 30 prosent siden bunnen i begynnelsen av oktober. Spreaden mellom Brent og WTI har krympet inn fra rekorden på nesten 28 dollar den 14. oktober til rundt 10 dollar nå. WTI-oljen ligger i en svakt stigende trendkanal på mellomlang sikt og en videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte ved cirka 97 dollar, mens vi må opp på 114 dollar for å finne særlig motstand.

Gull – GC


Gullprisen er fremdeles ned fra årets høyeste nivåer. Inflasjonen har kulminert og begynt å avta i de fleste økonomier, i tillegg til at gjeldskrisen i Europa har ført til sterkere frykt for deflasjon enn inflasjon. Dette har veid ned for gull. Derimot kan gullprisen få et boost hvis ECB til slutt kommer til å skru seddelpressene på høygir. Gullprisen har ligget i en sammenhengende stigende trend de siste tre årene. Trenden er fortsatt inntakt og en videre oppgang innenfor denne indikeres. Det er motstand ved 1800 dollar mens det er støtte ved 1600 dollar.

Kobber- HG

Kobberprisen tok et kraftig byks på 5,5 prosent onsdag, i kjølvannet av sentralbankenes inngrep for å sikre bankvesenet dollar-likviditet. Dog er prisen fremdeles ned 24 prosent fra toppen i februar. Det første fallet i den offisielle kinesiske innkjøpssjefsindeksen på nesten tre år forsterker bekymringene om svakere vekst i Kina, som i fjor stod for 40 prosent av verdens kobberetterspørsel. De svake PMI-innkjøpssjefsinfeksene fra Europa tynger også for den konjunktursensitive kobberprisen. Kobberprisen tester nå taket i en fallende trendkanal. Brudd opp gjennom trendtaket vil i første omgang indikere en svakere falltakt. Det er motstand ved 352 cent på kort sikt og brudd over dette nivået vil være et kjøpssignal.

Bomull – CT


Mens bomull toppet vinnerlisten med en oppgang på 92 prosent i fjor, er det den råvaren i S&P GSCI-råvareindeksen som har falt mest i år. Kombinasjonen av rekordstore avlinger og fallende global etterspørsel har ikke vært noen vinneroppskrift. Siden toppen på 214 cent i mars har bomullprisen falt nesten 60 prosent. Imidlertid burde dette være svært gode nyheter for H&M og andre klesprodusenter. Bomullsprisen ligger fortsatt i en fallende trendkanal og har brutt ned gjennom støtten i underkant av 100 cent. En videre svak utvikling indikeres og det er nå motstand rundt 100 cent på reaksjoner opp.

.

Investtech gjør teknisk analyse av råvarer for deg!

Investtech har i over 13 år jobbet med forskning innen behavioural finance og teknisk aksjeanalyse. Vi tilbyr analyser på mer enn 26 000 aksjer fordelt på 12 land samt et utvalg råvarer, indekser og valuta.

Forskningsarbeidet er støttet av Norges Forskningsråd og resultatene anvendes i våre analyser, samt er publisert i flere interessante forskningsrapporter.

Få analyser av aksjer og råvarer i 14 dager uten forpliktelser!

.
Mvh Espen


Investeringsanbefalingen(e) er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”). Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til rådene / signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av investeringsanbefalingen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Investtech
Investtech.comPartner
Analyseselskap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert