Nordnetbloggen

Teknisk analyse av råvaremarkedet!

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Teknisk analyse av råvaremarkedet, 20110930
Av Geir Linløkken, forskningssjef i Investtech.com AS

.
Råvarer har opplevd kraftige fall ettersom de globale vekstutsiktene har svekket seg og aksjemarkedene har falt ned i ”bear market”-terreng. Unntaket har vært gullprisen, som inntil nylig har nytt godt av investorers flukt til trygge havner. Dog har også gullprisen måttet bukke under for markedsuroen de siste ukene.

Olje Crude Oil Light Sweet (WTI), CL

Alle de fem siste store nedturene i verdensøkonomien fulgte etter drastiske økninger i oljeprisen. Følgelig bør det være positivt for den globale veksten at oljeprisen har kommet en del ned fra toppene i vår, på 114 dollar for WTI og over 125 dollar for Brent. WTI-oljen ga et salgssignal i juni da kursen brøt ned gjennom halslinjen i en hode-og-skuldre-formasjon. WTI ligger nå i en fallende trendkanal og en videre nedgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner opp er det motstand ved 82,50 dollar og ved 92 dollar.

Kobber, HG


Kobberprisen har falt som en stein i september. Dette er foruroligende da det røde metallet regnes som et godt barometer på stemningen i verdensøkonomien. Spesielt har fallene i kobberprisen ført til forsterkede spekulasjoner om en ”hard landing” i Kina, og Shanghai-børsen har falt til sitt laveste nivå på to år. Trendmessig er nå kobber negativ på kort og mellomlang sikt og en videre svak utvikling indikeres. Det er langsiktig støtte ved 280-290 dollar, og hvis råvaren tar imot på dette nivået, kan den langsiktige oppgangsperioden som startet i 2009 fortsette. Ved oppgang er det sterk motstand rundt 400 dollar.

Gull, GC

Gullprisen har falt markant fra toppen rundt 1900 dollar i august. Dette viser at selv ikke gullprisen er en trygg havn når det stormer som verst i markedene. Etter den eksplosive oppgangen i sommer kan det være sunt for gullprisen med en korreksjon. Gull ligger imidlertid fortsatt i en fin stigende trendkanal på lang sikt og en videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte gulvet i kanalen, på cirka 1550 dollar og ved 1420 dollar.

Sølv, SI


Trading i sølvmarkedet er en ekstremsport forbeholdt kun de mest risikoperverse. I månedsskiftet april/mai tangerte sølvprisen den forrige rekordnoteringen på rundt 50 dollar per unse fra 1980. Dog har sølprisen kollapset 20 prosent bare den siste uken. Sølv har nå brutt den stigende trenden og støtten ved 3340 dollar. Dette har utløst et salgssignal og indikerer innledning av en fallende trend for sølvprisen.

Bomull, CT

Bomullprisen har mer enn halvert seg fra toppnivået i mars, noe som utvilsomt er godt nytt for H&M og andre klesprodusenter. Dog har tropiske stormer denne måneden skadet avlingene i USA, og flommer i Pakistan ligger an til å redusere tilbudet av bomull i markedet ytterligere. Bomullsprisen har brutt den fallende trenden, tatt imot på støtten ved 97 dollar og reagert noe opp. Det er motstand ved 113 dollar og brutt opp på dette nivået vil være et kjøpssignal for bomull. Motsatt vil brudd ned under 97 dollar være et salgssignal.

.

Investtech gjør teknisk analyse av råvarer for deg!

Investtech har i over 13 år jobbet med forskning innen behavioural finance og teknisk aksjeanalyse. Vi tilbyr analyser på mer enn 26 000 aksjer fordelt på 12 land samt et utvalg råvarer, indekser og valuta.

Forskningsarbeidet er støttet av Norges Forskningsråd og resultatene anvendes i våre analyser, samt er publisert i flere interessante forskningsrapporter.

Prøv en gratis demo her>>

.
.

Investeringsanbefalingen(e) er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”). Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til rådene / signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av investeringsanbefalingen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Investtech.comPartner
Analyseselskap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert