Nordnetbloggen

Tørrbulk i draget, Golden Ocean kjøper 16 skip

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

15-Mar-2017 12:09:21

  • Hovedindeks opp 0,5%
  • Golden Ocean: Innvannende oppkjøp, NAV løftes -Clarkson Platou
  • Brent mai snur opp til $51,7: Overraskende fall i USA-lagre
  • Aker Solutions: Bernstein gjentar negativt syn
  • USA kl. 19: Fed ventes heve renten

OSLO, 15 mar (Reuters) – Tørrbulk fortsetter å være draget onsdag etter at Golden Ocean GOGLT.OLGOGL.O kjøper 16 skip, med oppgjør i aksjer og overtagelse av gjeld, og selskapet henter dessuten inn 60 millioner dollar i en aksjeemisjon.

Total transaksjonsverdi for de 16 skipene er beregnet til 412,4 millioner dollar, som gjøres opp i 17,8 millioner aksjer til kurs 61,5 kroner og gjeld på 285,2 millioner dollar.

14 av skipene, hvorav seks capesizer og 8 kamsarmax/panamaxer, kjøpes fra Quintana Shipping og 2 isklasse panamax-skip kjøpes fra hovedeier John Fredriksens privateide Seatankers.

– Det er veldig bra og et helt klart innvannende oppkjøp. Golden Ocean handles 1,6 ganger NAV (netto verdijustert egenkapital) og aksjene trykkes over NAV, sier analytiker Frode Mørkedal i Clarkson Platou til Reuters.

– De kjøper skip med oppgjør i aksjer og bruker sin sterke valuta (red.anm: Golden Ocean er høyere priset enn Quintana). Oppkjøpet er innvannende med rundt 50 millioner dollar på NAV, eller 3,3 kroner per aksje, legger han til.

Mørkedal, som gjentar kjøp på Golden Ocean, sier han venter å heve kursmålet til 75 kroner fra 50 kroner, også med bakgrunn i forventning om at tørrbulkmarkedet skal fortsette å bedre seg.

– Vi har vært optimistiske lenge, det store bildet er at råvareprisene har gått i taket på malm, kull og stål og det betyr at gruver og verk starter opp igjen, og da blir det mer som skal skipes, sier Mørkedal.

– Vi har sett de siste par måneder at etterspørselsveksten har vært betydelig høyere enn flåteveksten, og det gjør at ratene er på vei opp, og skipsverdier er kraftig opp, aksjemarkedet har vært i forkant, og handlet aksjene over NAV.

For å styrke balansen har også Golden Ocean gjennomført en rettet emisjon på 60 millioner dollar til kurs 60 kroner.

Etter skipskjøpene og emisjonene vil John Fredriksens Hemen Holding eie 37,6 prosent i Golden Ocean, mot 43,9 prosent før dette.

Både Skagen og Folketrygdfondet flagger at de har deltatt i den rettede emisjonene med henholdsvis 0,5 millioner og 1,4 millioner aksjer.

Golden Ocean GOGLT.OLGOGL.O stiger 6,5 prosent til 65,50 kroner, og drar med seg Jinhui Shipping JINS.OL opp 10,3 prosent og Belships BELS.OL 9,6 prosent.

 

AKER SOLUTIONS: BERNSTEIN GJENTAR SALG

Tirsdagens vinner Aker Solutions AKSOL.OL, på Finansavisens oppslag om at Halliburton er nær ved å kjøpe selskapet, stiger ytterligere 1,6 prosent til 52,65 kroner.

Som Aker uttalte til Reuters tirsdag er det ikke noe nytt å melde, og det var heller ingen planer om børsmelding.

Meglerhuset Bernstein uttrykker torsdag skepsis til om Halliburton er interessert, og har en salgsanbefaling på Aker Solutions med kursmål 22 kroner.

 

BRENT-OPPGANG STØTTER OSLO, FED I SIKTE

Oljeprisen kommer seg en drøy dollar til 51,8 dollar per fat sammenlignet med stengning i Oslo tirsdag.

Et overraskende fall i USA-lagre støtter prisen, og IEA har akkurat lagt frem en rapport der det sees som sannsynlig at markedet kan se tilbudsunderskudd i løpet av kort tid.

Samtlige oljeaksjer på OBX-indeksen stiger, som bidrar til et løft i hovedindeksen på 0,5 prosent til 698 poeng.

Klokken 19 i kveld ventes Fed å heve styringsrenten for andre gang på tre måneder, en forventning som ble styrket etter fredagens sterke sysselsettingsrapport.

Et hovedspørsmål vil være om Fed vil gjenta sin guiding fra desember om tre renteøkninger i løpet av 2017 eller om det vil stramme ytterligere til.

Før møtet er det en liten børsoppgang i Europa, mens det var en liten nedgang i Asia.

 

(Reporting by Ole Petter Skonnord, editing by Terje Solsvik)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert