Nordnetbloggen

Tredje måned på rad med kursoppgang

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Med energiaksjer i spiss steg Hovedindeksen 4,9 prosent i april.

Mens stigningen har vært ganske beskjeden i de foregående måneden, var kursoppgangen i april den største siden oktober i fjor.

Stigende oljepris løftet energiaksjene. Ledet an av Statoil, Subsea 7, Seadrill, DNO og en rekke andre oljesmurte aksjer steg Energiindeksen 10 prosent i april.

Finansaksjer gjorde det også bedre enn resten av aksjemarkedet. DNB og Storebrand var med på å dra Finansindeksen opp 7,3 prosent. Industriindeksen hadde også en bra måned, med en oppgang på seks prosent. Norwegian bidro mest til dette løftet.

Sjømataksjene tok seg en pust i bakken. Etter sterk kursstigning tidligere i år, og historisk toppnotering 6. april, falt Oslo Børs Seafood Index tre prosent i april. Trass i dette er indeksen opp 16,3 prosent hittil i år. Til sammenligning har Hovedindeksen falt 0,7 prosent siden nyttår.

Sektorindeksene hittil i år:

Sektormai

April var en forholdsvis rolig måned omsetningsmessig. Det ble omsatt aksjer for 4,3 milliarder kroner fordelt på 96.200 handler i gjennomsnitt hver dag i april. Sammenlignet med april i fjor var det en nedgang i antall handler på 10,7 prosent og 15,7 prosent målt i kroner. Hittil i år er den daglige omsetningen på 4,7 milliarder kroner og 108.000 handler, som er opp henholdsvis 1,8 og 6,1 prosent fra i fjor.

hitoriskekurser

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert