Nordnetbloggen

Uke 18 – Olja og Iran

Gjennom denne uken har både porteføljen og indeksen vist en flat utvikling. Det har heller ikke foreligget noen endringer i Børsgruppens egen portefølje, og vi ser nå frem til en sterk avslutning av konkurransen.

Vi venter nå på at Flex LNG vil få levert enda et nybygg i løpet av måneden. Det har også kommet frem at en av terminalene til Exxon Mobil i Papa Ny Guinea, som tidligere måtte repareres på grunn av jordskjelv, nå er reparert og fungerer som tidligere. Vi predikerer at dette med stor sannsynlighet vil føre til økt etterspørsel av tonnasje, og forhåpentligvis økte spotrater i LNG segmentet.

Oljeprisene fortsetter å vise en positiv utvikling. Israels statsminister mener å sitte på bevis for at Iran har brutt atomavtalen. Det kan dermed spekuleres i om Trump vil gjennomføre sanksjoner mot Iran senere denne måneden.  Eventuelle sanksjoner kan føre til en reduksjon av etterspørselssiden til oljen, og kan føre til en ytterligere økning av oljeprisene. Vi venter en økning i oljeinvesteringer som følge av manglende investeringer de siste årene, i tillegg til sterk oljepris og rekordmarginer i «big oil». Dette vil slå ut positivt for oljeindustrien samt leverandørene innenfor denne. Vi gjentar vårt positive syn på Archer som et godt case i dagens markedssituasjon.

Thea Utheim

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert