Nordnetbloggen

Ukesrapport (UKE 16) – Børsgruppen Aktie

Generelt:
Forrige uke var en relativ god uke for porteføljen vår. Vi har hentet opp noe av tapet siden sist, og har nå kun 2 posisjoner i rødt. Resultatsesongen har åpenbart vært med på å dempe volatiliteten i markedene etter flere måneder med turbulens. Dette skyldes de sterke vekstratene, og positive resultater fra selskapene som så langt har rapportert resultater

AAPL:
Sist uke har APPLE (AAPL) skrapet vekk 60 Milliarder USD fra selskapets markedsverdi. Mye av dette skyldes Taiwan Semiconductors (TSM) fall på 5%. Apple representerer rundt 20 % av omsetningen til mikrochip produsenten, og markedene svarte med å sende tech-giganten ned 2,5 %. På fredag trimmet Morgan Stanley (MS) også salgsforventingene deres til 34 millioner telefoner solgt i Q1, noe som er 20 % lavere enn konsensus, dette førte til at aksjen falt med ytterligere 4 %.

Med tykke marginer, 280 Milliarder USD i kontanter og en svært lojal kundebase mener vi dog ikke at dette fallet er så betydelig når det kommer til selskapets iboende verdi. Selskapets siste rapport viste at iPhone X var den mest populære telefon ledende opp til siste kvartalsrapport. Vi mener at en svak nedkjøling i etterspørselen av iPhone X – i siste periode – ikke er sterke nok grunner til å slette 60 Milliarder USD fra markedsverdien. Selskapet er svært profitabelt, og handles kun på en P/E rundt 16. Ut fra våre forutsetninger, og utmålinger er selskapet fortsatt på linje med våre forventinger og vi velger derfor å fortsette å holde aksjen.

www.borsgruppen.com

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert