Nordnetbloggen

Ukesrapport (UKE 17) – Børsgruppen Aktie

Generelt:

De største indeksene i verden endte flate til beskjedent lavere i forrige uke da markedet reagerte på den tyngste strømmen av inntjeningsrapporter for sesongen. Hovedindeksen endte derimot noe høyere i løpet av uken. Avance Gas hadde en tøff uke med en nedgang på 7%, hovedsakelig grunnet en nedgradering av LPG-sektoren fra DnB markets. Dette resulterte i at porteføljen falt litt tilbake.

Den europeiske sentralbanken valgte på torsdag å holde pengepolitikken uforandret, noe som første til at avkastningen på kjerne-eurosone obligasjonene sank. Vi ser på uttalelsene fra sentralbanksjefen i eurosonen som ledetegn for hvilken vei økonomien i Europa kommer til å gå.

Videre har Norges Bank rentemøte den kommende torsdag, og selv om det er forventet at rentene skal holdes uforandret vil vi følge nøye med på talen til Øystein Olsen i vente om å høre indikasjoner eller tegn for hvilken retning sentralbanken tror norsk økonomi vil bevege seg. Lave renter har ført til et høyt opptak av lån i de siste periodene og vi ser at norske husholdninger fortsetter å sterk gjeldsvekst. Vi mener at denne gjeldsveksten ikke er bærekraftig i det lange løp og at en vedvarende ekspansiv pengepolitikk vil ha sterke konsekvenser for næringslivet i fremtiden. 

www.borsgruppen.com

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Skriv en kommentar

avatar
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert