Gå til hovedinnhold

Verdi NTNU – Oppstart av skoleduellen 2018/19

Endelig er skoleduellen i gang! Vi i Verdi NTNU har hatt våre første møter for skoleåret og starter konkurransen med seks aksjer i porteføljen. Det er Golden Ocean, Equinor, DNO, Scatec Solar, DNB og Norsk Hydro. Her er et kort sammendrag av analysene bak de innledende investeringene våre.

Golden Ocean:

Som første direkte bet på IMO2020 reguleringene tar Verdi inn Golden Ocean i skoleduellporteføljen. Svovelreguleringene tvinger mange redere over på lavsvoveldestillater, og er ventet å heve VOYEXen til brorparten av flåten betraktelig. Dette forventes å kunne dra opp ratene på sikt, ettersom kundene vil måtte ta støyten for de økte driftskostnadene. Reguleringene kan også bidra til å sette et gulv utnyttelsesgraden på kort sikt ved at fylling av varelager blir mer attraktivt når usikkerheten rundt pris på frakt i fremtiden øker. En annen effekt på kort sikt er at deler av flåten fremover vil legges i dock for å få installert scrubbere, noe som tar en tre ukers tid pr. skip. Retrofit av scrubbers kan derfor være med på å begrense tilbudssiden midlertidig.

GOGL, som har investert i scrubbere til 16 av sine Capesize- skip, er godt rustet til å holde kostnadene nede i 2020. GOGL sitter på opsjoner på ytterligere scrubbers samtidig som Frontline har kjøp 20% av et scrubber-firma. Det er noe som vil gagne hele Fredriksen-systemet. GOGL prises rundt NAV, som er rundt 20% under den historiske Fredriksen-premiumen. Star Bulk ser også attraktivt ut, men handler på vesentlig lavere volum på Oslo børs. Med det sagt er SBLK et firma å ha kikkerten etter at de annonserte at de er vil investere snaut 2 mrd. NOK for å installere scrubbers på hele sin flåte

Equinor og DNO

Utsiktene for høyere oljepris, med uroen i Venezuela og sanksjonene mot Iran, gjør at vi velger en relativt stor eksponering mot olje fra start av. Vi har valgt å investere i både Equinor og DNO.

Hos Equinor ser vi et oppside-potensiale på pris-guidingen deres. De handles på en FCF-yield på 10,0%, mot 8,0% hos avg. peers. Dette kan potensielt gi økt utbytte. I tillegg ble de internasjonale skattenivåene til selskapet i H1 på ca. 30%, noe som er langt under guidingen på 50-55%.  Mange positive triggere gjør altså at vi ser mye oppside i EQNR.

Vi har valgt å hedge litt, og spre olje-investeringene våre på to selskaper. Det andre oljeselskapet vi har valg å ta inn i porteføljen er DNO. Vi mener at DNO er underpriset, og at markedet undervurderer kontantstrømmen deres fremover. Med dagens oljepris renner pengene inn hos DNO, og det forventer vi at vil fortsette.

Scatec Solar

Scatec Solar er blant verdens største solkraftprodusenter. De utvikler, bygger, eier og vedlikeholder solkraftanlegg i Afrika, Asia, Europa og Sør-Afrika. Det er et selskap hvor det er stor aktivitet for tiden, og de er i meget sterk vekst. Scatec Solar går inn i en veldig spennende høst, med forventet ferdigstillelse av 3-4 nye prosjekter, samt byggestart på ytterligere to anlegg. Prisene på solcellepaneler har stupt etter at Kina kuttet sine subsidier i juni, noe som kutter kostnadene til selskapet. Når man i tillegg legger til at konkurransedyktigheten til solenergi øker i takt med prisene på CO2-kvoter, så er vekstmulighetene til SSO veldig gode. Vi tror at gode nyheter i de kommende kvartalene vil kunne løfte kursen.

DNB:

Kombinasjonen av en sterk oljepris, et stabilt boligmarked og generelt høyere renter, gjør at vi tror videre vekst for DNB. Kursutviklingen til selskapet har vært sterk det siste halvåret, men vi mener det fortsatt er mer å hente.

Norsk Hydro:

Hydro handler for tiden langt under både peers og historisk gjennomsnitt. Aksjekursen stupte etter Alunorte-skandalen, da Brasilianske myndigheter kuttet produksjonen ved anlegget. Nå virker det å gå mot en løsning mellom Hydro og myndighetene, noe som kan få fart på produksjonen igjen. Aluminiumsmarkedet er forventet å stramme seg til fremover, og med stigende priser vil inntjeningen til Hydro øke. Konsensus blant analytikerne er TP på 60NOK, noe som gjenspeiler all oppsiden vi også ser ved selskapet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer